• Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

  Πώς μπορεί μια σχολική γιορτή να ενισχύσει την κοινωνική αλληλεπίδραση ;

  Φέτος, η οργάνωση της χριστουγεννιάτικης γιορτής των μικρών προνηπίων, είχε μία πρόκληση:Πώς θα φέρναμε κοντά μία έτοιμη ομάδα παιδιών και γονέων που γνωρίζονται από πέρσι, με μία ομάδα ίδιας ηλικίας, ολοκαίνουργια στο σχολείο;

  Πώς μπορεί μια σχολική γιορτή να ενισχύσει την κοινωνική αλληλεπίδραση ;

 • Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019

  Παιδιά Σούπερ Ήρωες

  Και την ώρα που ο κακός ξαναχτυπά…. Νταντά νταντάαααα… Ο Σούπερ Ήρωας εμφανίζεται με το αστρικό του δίχτυ και του λέει: «Ως εδώ ήταν τα κόλπα σου! Ετοιμάσου να μετανιώσεις για όσα έκανες! Εγώ θα προστατεύσω την πόλη μου».
  Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί, πότε τα παιδιά μας θα μπορούν να κρίνουν τι είναι σωστό και τι λάθος, πότε να διαλέγουν κάτι και πότε όχι, καθώς και πώς εμείς οι ίδιοι θα τους δείξουμε τρόπους για να μπορούν να λύνουν τα καθημερινά τους προβλήματα, χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση ενός ενήλικα. Κοινώς, αναρωτιόμαστε πώς να ενισχύσουμε τα κατάλληλα εκείνα στοιχεία στην προσωπικότητα των παιδιών μας που θα τα κάνουν να δρουν σαν Σούπερ Ήρωες με αρκετά καλές λύσεις την στιγμή που τις χρειάζονται.

  Παιδιά Σούπερ Ήρωες

 • Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

  Littlespoons Newsletter

  Αγαπητοί γονείς
  Σας καλωσορίζουμε στο πρόγραμμα παιδικής διατροφής littlespoons που δημιουργήθηκε και υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΜΑΘΑΙΝΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Το σχολείο του παιδιού σας, έχοντας ενταχθεί - και μάλιστα από τους πρώτους - στο πρόγραμμά αυτό, ανήκει σε ένα υψηλού κύρους δίκτυο φορέων που παρέχουν γεύματα υψηλών προδιαγραφών.

 • Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

  Η μαγεία των Χριστουγέννων

  Και ενώ τα δέντρα έχουν στολιστεί και οι λίστες των δώρων έχουν αρχίσει να στέλνονται στο χωριό του Αϊ - Βασίλη, είναι σημαντικό να σταθούμε και να σκεφτούμε, πώς θα περάσουμε την πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων σταl παιδιά μας. Τα δώρα και οι βόλτες είναι το ένα κομμάτι των γιορτών. Σκεφτήκατε, όμως, ποτέ ότι οι γιορτές αυτές μπορεί να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να περάσετε σημαντικά μηνύματα στα παιδιά σας; Ο τρόπος που θα αλληλεπιδράσετε και θα μιλήσετε με τα παιδιά σας κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων γιορτών, μπορεί να τις κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστές και να τους περάσει σημαντικά μηνύματα.

  Η μαγεία των Χριστουγέννων

 • Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018

  Άμπρα Κατάμπρα.... Η σημασία του συμβολικού - φαντασιακού παιχνιδιού στην ανάπτυξη των παιδιών

  Τα τελευταία χρόνια μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην δημιουργία παιχνιδιών που προωθούν τη μάθηση και την ανάπτυξη των γνωστικών ικανοτήτων των παιδιών. Πολλές εταιρίες παράγουν πλέον πληθώρα παιχνιδιών για μάθηση και διασκέδαση, ενώ πολλά από αυτά είναι πραγματικά πολύ αξιόλογα. Παραβλέψαμε όμως, τη σημασία της φαντασίας στον κόσμο του παιδικού παιχνιδιού και εστιάσαμε στη διδασκαλία των δεξιοτήτων που θα έπρεπε, ίσως, να είχαν ανατεθεί αργότερα στην ανάπτυξή τους. Και στην πραγματικότητα είναι το φαντασιακό - συμβολικό παιχνίδι που βοηθά το παιδί να μάθει μια πληθώρα νέων δεξιοτήτων και να τις επεξεργαστεί, έτσι ώστε να τις γενικεύσει και να διαμορφώσει την προσωπικότητά του αργότερα.

  Άμπρα Κατάμπρα.... Η σημασία του συμβολικού - φαντασιακού παιχνιδιού στην ανάπτυξη των παιδιών

 • Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

  Παιχνίδι διαφορετικών ηλικιακών ομάδων

  Πολύ συχνά ζητάμε από τα παιδιά να συνεργαστούν και να σκέφτονται συλλογικά μέσα στην τάξη. Το παιχνίδι είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσουν τα παιδιά νέες γνώσεις αλλά και να κατανοήσουν καλύτερα τις προγενέστερες. Η αυλή είναι πάντα ο αγαπημένος χώρος για παιχνίδι και έτσι αποφασίσαμε η δράση να γίνει έξω και να μην περιλαμβάνει μόνο παιδιά της ομάδας μας αλλά και κάποια μικρότερα.

  Παιχνίδι διαφορετικών ηλικιακών ομάδων

 • Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

  "Πώς πλαισιώνουμε μια θεματική με σεβασμό στο παιδί;"

  Στην ομάδα των προ-προνηπίων δεν υπάρχουν δραστηριότητες απομνημόνευσης, προγραφής ή προανάγνωσης. Τα παιδιά βυθίζονται στην ανακάλυψη πληροφοριών μέσω όλων των αισθήσεων τους και από πολλές οπτικές γωνίες - επιστημονικά, καλλιτεχνικά, μουσικά, αφηγηματικά κ.λπ. Στον πυρήνα της δραστηριότητάς μας βρίσκεται η ερώτηση, η απορία.

  "Πώς πλαισιώνουμε μια θεματική με σεβασμό στο παιδί;"

 • Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018

  Πρώτες μέρες στο σχολείο του δάσους (τα σχόλια τους)

  Οι πρώτες μέρες έχουν ξεκινήσει...τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα και η εξοικείωση τους με την φύση συνεχίζεται μέσα από δραστηριότητες και ελεύθερο παιχνίδι!

 • Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018

  Ας μιλήσουμε πως νιώθουμε

  Τα συναισθήματα είναι ένα πολύπλοκο και δύσκολο στην κατανόηση και έκφραση κομμάτι της προσωπικής ανάπτυξης κάθε ατόμου. Και αυτό διότι ο τρόπος με τον οποίο κάθε άτομο βιώνει και εκφράζει τα συναισθήματά του είναι υποκειμενικός,καθώς είναι έννοιες και όχι κάτι απτό και εύκολα διακριτό.

 • Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

  Υλικά και τεχνικές στα εικαστικά

  Κάτι που μας χαρακτηρίζει σαν σχολείο είναι η αγάπη μας στις τέχνες και η ελεύθερη έκφραση μέσω αυτών. Ο χώρος μας είναι γεμάτος με δημιουργίες των παιδιών και συνέχεια βρίσκουμε ευκαιρία να ενσωματώνουμε στο πρόγραμμα τους τις εικαστικές τέχνες αφού τα παιδιά το ζητούν και  το απολαμβάνουν. 

 • Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

  Πυροσβέστες εν δράσει (πείραμα φυσικής& παιχνίδι ρόλων)

  Οι Φυσικές Επιστήμες στην προσχολική ηλικία αποτελούν ένα βασικό και ευχάριστο τρόπο εξερεύνησης και κατανόησης του περιβάλλοντος. Η γνωστική ανάπτυξη του παιδιού ενισχύεται μέσα από την απόκτηση εμπειριών και ερωτήσεων. Μέσα από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες η ομάδα των παιδιών καλλιεργεί δεξιότητες σκέψης καθώς και εννοιολογική κατανόηση.

   

 • Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018

  WeMe FOREST

  Η εκπαiδευση στο δάσος είναι μια μέθοδος μάθησης που πραγματοποιείται σε εξωτερικό φυσικό τοπίο, όπου τα παιδιά και οι δάσκαλοι εμπνέονται από την φύση και μαθαίνουν μέσα από βιωματικές εμπειρίες και προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν. 

 • Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018

  Οι ήχοι των γραμμάτων

  Που ακούμε το "Α"  της Άννας;

  Σε ποιο όνομα φίλου μας βρίσκουμε κρυμμένο το "Σ";

  Πώς σχηματίζω το "Ε" από χαρτόνια;

   

   

 • Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018

  Επιστροφή στο σχολείο

  Ο καιρός αρχίζει να αλλάζει, τα μαγιό δίνουν τη θέση τους στις ζακέτες και τα κλειστά παπούτσια, ο αέρας φέρνει μυρωδιές βρεγμένου χώματος και ήχοι ξερών φύλλων ακούγονται στα βήματά μας, ενώ τα δέντρα παίρνουν όλες τις αποχρώσεις του κίτρινου, του πορτοκαλί και του κόκκινου κάνοντας το τοπίο γύρω μας μοναδικό.

 • Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

  Το Καλοκαίρι είναι εδώ...

  Διαφορετικοί ρυθμοί, μαγιό και πετσέτες στα πάνω πάνω ράφια, ποτήρια μισογεμάτα με λεμονάδες, όλα μαρτυρούν πως το καλοκαίρι έχει έρθει. Είναι η στιγμή για όλους στην οικογένεια να κάνουν μια μικρή ανάπαυλα και να απολαύσουν την μαγεία αυτής της ζεστής αλλά ταυτόχρονα ξέγνοιαστης εποχής του χρόνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Copyright © 2018 WEME Constructs. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.